سوالی که امروزه ذهن بیشتر افراد جامعه را به خود درگیر کرده این است که ایا امواج تلفن همراه برای سلامتی انسان مضر است یا خیر؟
افزایش چشمگیر مشترکان تلفن همراه در سال های اخیر، افزایش شمار ایستگاه های آنتن موبایل در مناطق مسکونی را به امری اجتناب ناپذیر و اجباری تبدیل کرده است؛ اما این امر با توجه به امواجی که این آنتن ها ساطع می کنند، نگرانی هایی از حیث خطرساز بودن این امواج پدید آورده؛ نگرانی هایی که از سوی دو طرف ماجرا رد و سرانجام، به این پرسش که آنتنهای ««BTS»» موبایل در شهر، برای شهروندان مضر است یا نه، منجر می شود؟ این اساسیترین پرسشی است که اکنون مردم با آن روبه رویند.
BTS های فعال در سطح شهر در محدوده استاندارد وزارت بهداشت فعال هستند و چنانچه نوسانی در فعالیت انها صورت گیرد از طرف ارگانهای مربوط تحت پیگرد قرار می گیرند.
مشتریان محترم همین نکته را باید در خرید دستگاه تقویت کننده امواج موبایل رعایت کرده و محصولی با اصالت را انتخاب کنند که بیشتر از حد مجاز اقدام به تقویت فرکانس مربوط نکند تا خطری پیش روی سلامت انسان نباشد.
به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی»، به تازگی شورای شهر تهران، نشستی درباره تجمیع دکلهای مخابراتی در تهران برگزار کرده که هدف اصلی آن، حفظ سلامت شهروندان و البته بهبود مبلمان شهری آورده شده است. با این حال، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت، این ادعا را نپذیرفته، میگویند که این آنتنها اصلا ضرری برای شهروندان ندارد.
و البته ماجرا تا جایی پیش رفته که مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در درون منزل مسکونیاش، آنتن «BTS» نصب کرده تا غیرمستقیم به مردم بگوید، این وسیله بیزیان است.
همچنین رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره مباحث مطرح، مبنی بر تأثیر آنتنهای «BTS» موبایل بر سلامت انسان، گفت: مطالعات نشان میدهد که آنتنهای موبایل، پیرامون خود، چگالی انرژی بیش از اندازه مجاز تولید نمیکنند.
در این باره دکتر کاظم ندافی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به مطالعات انجام شده درباره تأثیر آنتنهای «BTS» موبایل بر سلامت انسان، گفت: نتایج مطالعات انجام شده، حاکی از آن است که چگالی انرژی آنتنهای «BTS» موبایل، از حد مجاز استاندارد ملی کمتر است.
همچنین سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای مرتبط بینالمللی تأیید میکنند که این آنتنها در پیرامون خود، چگالی انرژی بیش از حد مجاز تولید نمیکنند و به طور کلی ضرری برای سلامت انسان ندارند؛ اما در عین حال توصیه میشود، آنتنهای «BTS» موبایل در نزدیکی مدارس و کودکستانها نصب نشود و به عنوان یک توصیه علمی، دست کم در فاصله صد متری از این مکانها نصب شود.